Deset ilegalnih kampera zatečeno je i sankcionirano protekla tri dana u akcijama komunalnih redara Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreč. Redari su akcije provodili i samostalno i u suradnji sa službenicima Policijske postaje Poreč i turističkim inspektorom te se redovito provode tijekom turističke sezone, priopćili su iz Poreča.

Posljednja akcija provedena je od srijede, 14. do petak, 16. kolovoza i to na području Gradskog kupališta te uvala Porto Busolo, Sveti Martin i Saladinka i na javnim gradskim parkiralištima. Riječ je uglavnom o lokacijama gdje se bespravni kampisti najčešće zaustavljaju da bi prenoćili jedan ili više dana.

Komunalni redari su na kamperima u kojima nisu zatečeni vlasnici, njih pedesetak, ostavili opomene, jer se iste ne može sankcionirati s obzirom da se parkiran kamper na mjestu dozvoljenom za parkiranje ne može tretirati kao kampiranje ako ispred istog nisu postavljeni stolovi, nije razvučena tenda i drugo.

- Kažnjavanje nelegalnih kampista provodi se tijekom cijele turističke sezone, a potonje su akcije organizirane sa više dionika – policijom i inspektorima. Kažnjavanje nepropisnog kampiranja provodit će se i u narednom razdoblju, sve tijekom trajanja turističke sezone, navode u priopćenju. (iPress)