Pred nama je veliki tjedan u kojem slavimo Dan Grada Vodnjana, a Vodnjanci se spremaju i za najveću feštu u godini – 52. Bumbarsku feštu!

Ali zabava na Narodnom trgu u Vodnjanu kreće već ove srijede 07.08. uz 4. Slovensku večer! Koncert Mance Špik, jednog od najprepoznatljivijih imena na popularnoj slovenskoj glazbenoj sceni počinje u 21 sat! A pored svog banda, u goste je pozvala i vokalnu grupu Kvatropirce !

U srijedu također možete skočiti i do Barbarige gdje vas u sklopu zabavnog ljetnog programa očekuje nastup KUD-a Vodnjan, s početkom u 21 sat.

Četvrtak u Peroju je u tradicionalnom enjoyperoj binu, kraj prekrasne šetnice na plaži Martulina, ponovno se vraćaju vrhunski zabavljači Rock Partyzani! Prije dvije godine perojskoj publici priredili su vrhunsku feštu i energiju i na želju publike opet su u Peroju ovog četvrtka 08.08.! Glazbena gerila koja broji 7 glazbenika, koji nastup začine sa posebnim show-om, punim nostalgije, patriotizma i humora, sa vrhunskim glazbom za sve uzraste! Ali prije samog koncerta, za čistu perojsku plažu, zabavu i vrijedne nagrade čistimo i trčimo! Riječ je o „ploggingu“ iza čijeg se naziva krije jedan novi skandinavski trend koji brigu o tijelu spaja s brigom o okolišu. Plogging je, dakle, trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš. Start utakmice na Martulini je u 19h sati! Onaj tko u sat vremena skupi najviše smeća pobjednik je utrke. Organizatori osiguravaju piće, rukavice i vreće za smeće svim sudionicima, a bogate sponzorske nagrade predviđene su za prva 3 mjesta. Trči se u dvije kategorije: odrasli i djeca do 14 godina.

Istu večer u Vodnjanu će se održati revija i izložba „Moda na ekološki način“! Kreativna i šarena modna revija ekotiska – proljeće/ljeto 2019 u sklopu koje će vam vrijedni kreativci iz Centra za rehabilitaciju Pula ekskluzivno predstaviti njihove kreacije ekotiska. Dođite na Trg statuta s početkom u 21 sat!

A svi vi koji ovog četvrtka želite guštati u ljetnom kinu pod zvijezdama dođite u staru vodnjansku uljaru i u sklopu Art-kina Cineast  s početkom u 21:30 pogledajte krminalističku dramu „Svi znaju sve“  uz izvrsni glumački par Penelope Cruz i Javier Bardemu.

U petak 09.08. Grad Vodnjan slavi svoj rođendan! U 10 sati u prostorijama Zajednice Talijana Vodnjan biti će svečano obilježena tridesetogodišnjica restauratorskog odjela Vodnjan-Juršići.

U 12 sati održati će se svečana sjednica Gradskog vijeća, dok vas od 19:30 na trgu u Vodnjanu očekuju Vodnjanske štorije 5 i veliki cooking show by Istra Inspirit!  Ove godine štorije posvećujemo tradicionalnoj kuhinji Vodnjana, Galižane i Peroja, u duhu doživljaja Istra Inspirita! Na velikoj pozornici očekuje vas kulinarski show u kojem će se natjecati tri ekipe, vaka sa svojim tradicionalnim receptima. Čiji su kolači ukusniji? Tko bolje poznaje tajne stare kuhinje? Pamtimo ili smo zaboravili jednostavne recepte koji su uveseljavali obitelji u posebnim prilikama? Od fritaje sa šparugama preko palente, fritula, Bumbarske torte...

Smiješni kuhari na TV showu hoće titulu prvaka pod svaku cijenu.

Kuhinja začinjena glazbom i komedijom! Za svakoga po nešto. Kušajte delicije tradicije!

Gastro ponudu na trgu možete kušati već od 19:30, predstava započinje u 21 sat, a u sklopu štorija možete zaigrati i „Tombolu bumbaru“ te osvojiti bogate novčane nagrade i glavnu nagradu -tombolu u iznosu od 5.000,00 kn! Izvlačenje počinje u 22 sata!

Listiće za tombolu možete kupiti u prostorijama Turističke zajednice Vodnjan te u sklopu prodajnog štanda na Narodnom trgu.

U subotu 10.08. feštamo do zore uz tradicionalnu 52. Bumbarsku feštu i veliki koncert Jelene Rozge! Očekuje vas bogat cjelodnevni program: tradicionalni boćarski, pljočkarski i nogometni sportski turniri, 13. Izložba hrvatskog hladnokrvnjaka, cirkuske radionice za djecu i mlade u vodnjanskom gradskom parku CIRKULTURA s početkom u 17:30, sajam kreativnosti u ulici Forno grande od 18 sati, nastup mažoretkinja na Narodnom trgu u 18:30, trka na tovarima u 19 sati te uvijek atraktivna parada veselih alegorijskih kola u 20 sati! U 21 sat u gradskom parku mališani će se zabavljati uz cirkusku predstavu „Kesten i papaja circus show“, dok će se oni stariji od 21 sat moći zabaviti uz bogat glazbeni program: Night Express i Jelenu Rozgu na Narodnom trgu, duo Insieme na Župnom trgu, duo Bevanda na Trgu slobode (gradska tržnica), duo Slava i Josip u ulici Forno grande te DJ program u gradskom parku (Karamatich, Dj Sisma & …).

Nakon fešti za vikend u Peroju vas u ponedjeljak 12.08. očekuje zabava u nešto laganijem ritmu, uz prekrasne klapske zvukove i koncert klape Intriga! Koncert počinje u 21 sat na perojskoj placi, stoji u priopćenju.

(iPress)