U sklopu aktivnosti akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ u prostorijama Općine Bale održana konstituirajuća sjednica prvog saziva Dječjeg općinskog vijeća Općine Bale. Nakon provedenih izbora izabrano je 9 dječjih vijećnika i vijećnica koji čine saziv prvog Dječjeg vijeća Općine Bale. Samim izborima prethodile su pripreme i isticanje kandidatura učenika. Za vijećnička mjesta svoje kandidature istaknuli su učenici od 3. do 7. razreda sljedećih osnovnih škola ( osnovne škole „Vladimir Nazor Rovinj“, „Jurja Dobrile Rovinj“,“Jurja Dobrile PO Bale“ te Talijanske osnovne škole „Bernardo Benussi Rovinj i Talijanske osnovne škole „Bernardo Benussi PO Bale“) i to s prebivalištem na području općine Bale. Temeljem ostvarenih izbornih rezultata u sastav Dječjeg općinskog vijeća izabrani su: Maja Eva Leko i Diana Mohorović iz 7. razreda, Evan Paljuh, Deni Piutti i Antonela Drandić iz 6. razreda, Philip Paretić iz 5. razreda, Lora Janko iz 4. razreda, Andrea Berkan i Noemi Palaziol iz 3. razreda.

Konstituirajuća sjednica protekla je u svečanom ozračju, a otvorili su je predstavnici Općine Bale ujedno i članovi Koordinacijskog odbora koji su čestitali izabranim vijećnicima, zaželjeli uspješan rad, pozvali na suradnju te poručili da će se zauzeti za njihove ideje i vizije kako bi Općina Bale bila istinski prijatelj djece. Uslijedio je radni dio sjednice utvrđivanjem kvoruma te upoznavanjem vijećnika sa Statutom Dječjeg općinskog vijeća kojim su regulirani i izbori za predsjednika i zamjenika Dječjeg općinskog vijeća, odnosno dječjeg načelnika i njegovog zamjenika. Nakon istaknutih kandidatura za spomenute funkcije od strane dječjih vijećnika i vijećnica javnim glasovanjem izabrana je prvog predsjednika Dječjeg općinskog vijeća izabrana je Maja Eva Leko, a za zamjenika predsjednika Noemi Palaziol.

Donacija baljanskim vrtićima

Već dugi niz godina Općina Bale i TZO Bale organiziraju manifestaciju pod nazivom „Čeripnja fest“. Cilj manifestacije je očuvanje tradicije pripreme hrane u čeripnji, te neizostavno druženj, a ove godine okupile su se ekipe i pripremile 20 raznih čeripnji. To je manifestacija s humanitarnom notom jer sav prihod od prodanih porcija ide u dobrotvorne svrhe. Ove godine na red su došli baljanski vrtići – područni vrtić DV „Neven“ i područni vrtić DV „Naridola“.

Na inicijativu vrtićkih teta iz prikupljenog iznosa (6.500,00 kn) kupljena je informatička oprema za vrtić – 2 kompleta kompjutora sa printerima. Kompjutori će tetama olakšati pripremu programa i aktivnosti kako bi vrtićke skupine još kvalitetnije provodile vrijeme u vrtiću.

Nagrade baljanskim sportašima

I u ovoj sportskoj sezoni baljanski sportaši ostvarili su zapažene rezultate. Tim povodom Općina Bale nagrađuje najzaslužnije sa poklon bonom u visini od 800,00 kn koji će, vjerujemo, pomoći našim sportašima da nabave novu opremu, te dogodine ostvare još bolje rezultate.

Nagrađenu su:

Lara Kukec – najbolja istarska kadetkinja u gađanju zračnom puškom na 10 m (SZP 10 m)

Mia Žufić – vodeća na rang listi teniskog saveza IŽ u kategoriji djevojčica U16

Stefan Djokić – vodeći na rang listi teniskog saveza IŽ u kategoriji dječaci U16, izvijestili su iz Općine Bale.

(iPress)