U Multimedijalnom centru u Fažani 24. svibnja održat će se promocija knjige Kalisto – Naša Troja II istarskog povjesničara Vedrana Sinožića.

Knjiga nam donosi uvid u mističan i zagonetan svijet istarskih gradina te postavlja Istru kao izvorište trojanske mitologije u novom pristupu svjetske povijesti.

Nova knjiga novigradskog povjesničara Vedrana Sinožića, autora "Naše Troje", djela koje je uzburkalo mnoge duhove svojom smionom tezom po kojoj je ovaj drevni grad za kojim još uvijek mnogi tragaju, zapravo tu kod nas i danas nosi ime Motovun.

Kao nastavak ove ideje stiže nam "Kalisto" ili "Naša Troja II", s velikim brojem novih činjenica, spoznaja i uvida važnih za daljnje odgonetanje trojanske misterije. 

Vedran Sinožić, rođen je u Puli 15. svibnja 1966. Od svog rođenja živi u istarskom Novigradu. Homerova djela inspiracija su za autora od djetinjstva pa do zrelih godina života. Potraga za izgubljenom Trojom ponukala ga je da završi studij povijesti i hrvatskog jezika u Puli, na Sveučilištu Juraj Dobrila. (iPress)