Grad Poreč poziva sve zainteresirane poduzetnike i one koji to žele postati da se prijave za sudjelovanje u besplatnoj Start-up akademiji. 

Od 11. do 13. prosinca 2018. (u terminima od 16 do 20 sati) u Domu obrtnika Poreč održat će se Start-up akademija, trodnevna edukacija kroz koju će polaznici imati prilike savladati osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine, te različite metode i tehnike koje mogu biti korisne u uspješnom poslovanju. Edukacija je namijenjena kako onima koji se već bave poduzetništvom, tako i onima koji tek trebaju realizirati svoju ideju, a na Start-Up akademiji će imati prilike produbiti svoja poduzetnička znanja, upoznati se sa svim pogodnostima koja se nude, ostvariti razmjenu iskustva i ideja, te dobiti mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

Edukacija se provodi u organizaciji Udruge Start-up i u suorganizaciji s Istarskom razvojnom agencijom (IDA), te gradovima Buzetom, Umagom, Pulom, Porečom, Rovinjem, Labinom i općinama Svetvinčenat i Medulin, a podržavaju ga HBOR, Zagrebačka Banka i TV Nova.

Sadržaj programa:

  • • Pametno poslovno planiranje – savladajte poslovni plan: stavite na papir i evaluirajte svoju poslovnu ideju.
  • • Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva – Što osnovati, poduzeće ili obrt? Koji pravni oblik izabrati? Kako odrediti poslovno ime? Naučite kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obaveze.
  • • Kako prezentirati poslovnu ideju – pripremite se za prezentaciju svog projekta investitorima i poslovnim partnerima. Otkrijte kako u malo vremena mnogo reći i prodati svoju ideju dok je ona još uvijek samo u vašoj glavi.
  • • Digitalizacija poslovanja i prodaje – kako prodati online, kako se uspješno uhvatiti u koštac s digitalnim marketingom (Facebook, Instagram, LinkedIn) i Google AdWordsima te kako napraviti web stranicu saznat ćete u ovom predavanju.
  • • Pogodnosti za poduzetnike – potpore, krediti za poduzetnike, potporne institucije i savjetodavna potpora – saznajte gdje ih tražiti, koga pitati i kako iskoristiti sve što vam se nudi.

Predavači

Ove teme predstavit će vam stručnjaci iz prakse kroz dinamične edukacije i radionice. Neki od predavača su Domagoj Ostović (CEO Lloyds Design), Davor Škrtić (Eurokonzalting), Toni Milovan (CEO FWD), Dario Zorić (poslovni trener iz područja osobnog razvoja i poduzetništva),Amel Hadžipašić, Teuta Molnar (Start-Up udruga), Deniz Zembo (Hotel Amfiteatar), Mateja David (iTočka), Kristina Peršić (Travel Istria), Ivana Marić (Master Holiday) i drugi. Više informacija o predavačima pronađite na službenoj stranici Start-Up akademija na linku: https://bit.ly/2PJXYH7

Kome je namijenjena akademija?

Start-Up akademija namijenjena je studentima, poduzetnicima, profesionalcima, zaposlenim i nezaposlenim osobama, OCD-ima, te svima ostalima zainteresiranima za pokretanje ili uspješno vođenje postojećeg poslovanja. Akademija je namijenjena i onima kojima trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije iz navedenih područja.

Nagrade najboljim poslovnim idejama

Treći dan namijenjen je prezentaciji poslovnih ideja koje se tek trebaju realizirati. One koje budu ocijenjene kao najbolje od strane stručnog žirija ulaze u bubanj za nagradu od 5.000 kuna, računalo i mentorstvo uspješnih pojedinaca kako bi se onima koji imaju ideje omogućio siguran ulazak u poduzetnički svijet.

Što dobivaju sudionici?

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Start-up akademije dobivate certifikat o završenoj Start-up akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će vam pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja.

Što dobivaju poduzetnici početnici? Za njih je Start-up akademija edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja.

Što dobivaju postojeći poduzetnici? Oni na Start-up akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnje s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

Način prijave

Prijaviti se možete putem linka u nastavku: https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

Po zatvaranju prijava dobit ćete obavijest o detaljima i programu. Sudjelovanje je potpuno besplatno za sve sudionike. Zbog ograničenog mjesta po pojedinim gradovima, prednost se daje osobama koje nemaju poduzetničkog iskustva, a imaju poslovnu ideju.

Više informacija

Više informacija o Start-up akademiji pronađite na linku: https://bit.ly/2PJXYH7  i pratite novosti na Facebook stranici projekta: https://www.facebook.com/Start-up-akademija-373168326516522/