- Treće, ovogodišnje izdanje porečkog Adventa bit će sjajnije od prethodna dva. Cilj nam je svake godine napraviti što više, bolje i sjajnije, najavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić novinarima. 

Takav pristup organiziranju Adventa doveo nas u poziciju da je Porečki Advent stekao status najboljeg u Istri, naglasio je Peršurić na presici kojoj su nazočne bile i predstavnice porečkih hotelskih kompanija, Eva De Zan Prusina iz Plave lagune i Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamara te direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik. 

Ovogodišnje, treće izdanje porečkog Adventa bit će otvoreno 6. prosinca u središtu starogradske jezgre Poreča, na Trgu Matije Gupca, dolaskom Djeda Mraza i bit će 'otvoreno' do 6. siječnja iduće godine.

Tijekom trajanja Adventa svakodnevno će biti organizirani brojni koncerti, Božićni sajam, doček Nove godine, kazališne predstave, animacijski programi za djecu a svakodnevno će biti otvorena i kuća Djeda Mraza.

Tijekom ovogodišnjeg trajanja Adventa održavat će se nastupi brojnih glazbenika i sastava a 'jača' imena na glazbenoj sceni nastupat će na Trgu Matije Gupca petkom i subotom, najavila je Vlatka Ilečić Arklinić naglasivši kako će biti organizirana četiri dočeka Nove Godine, od glavnog 'sadržaja', nastupa Zdravka Čolića na središnjem porečkom Trgu slobode do dječjeg dočeka te dočeka Nove godine uz DJ-a na trgu Matije Gupca i do reprize 'dočeka' Nove godine, 1. siječnja na Trgu slobode uz glazbu sastava Night Eexpes.

Tijekom trajanja Poreč Adventa na Trgu Matije Gupca bit će 'otvorene' žive jaslice iz Lovreća a gosti iz Vižinade ponudit će posjetiteljima okus - slatke Istre.

Najavljena je i prva Adventska utrka starogradskim središtem Poreča a iznos prikupljen od kotizacije natjecatelja, bit će humanitarni prilog potrebitima u Poreču.

Tijekom trajanja Poreč Adventa, pa do produženog termina 30. siječnja zbog školskih praznika, svakodnevno od 10 do 22 sata bit će otvoreno klizalište koje će se moći besplatno koristiti, najavila je Eva De Zan Prusina iz Plave Lagune.

Prostor, u i uz, Vilu Polesini bit će rezerviran za najmlađe Porečane u kojem će se događati 'Porečka bajka'.

Tijekom trajanja Adventa u Poreču se očekuje i priliv gostiju. Prošle godine je u Poreču tijekom Adventa zabilježen dolazak 5.000 gostiju koji su ostvarili 22.000 noćenja rekao je direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik. Ove godine očekujemo, s obzirom na jači program a posebno zbog nastupa Zdravka Čolića u novogodišnjoj noći, oko 6.000 dolazaka gostiju koji će ostvariti 25.000 noćenja rekao je Velenik naglasivši da za dolazak u Poreč tijekom Adventa kada će u Poreču uz privatni smještaj biti otvoreno 15 hotela, TZ ima već sada upite gostiju s njemačkog, talijanskog i slovenskog turističkog tržišta za dolazak u Poreč.

(iPress)