I ove godine 12. Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu donosi niz zanimljivih programa – kulturnih, zabavnih i sportskih. Jedan od tradicionalnih programa je i biciklijada. Ovogodišnja se biciklijada u sklopu ISAP-a održava u suradnji s LAG-om „Središnja Istra“, a u sklopu provedbe europskog projekta pod nazivom INSiGHTS. Radi se o projektu koji se financira iz programa transnacionalne suradnje INTEREG Dunav, a čiji će se rezultati moći vidjeti već na biciklijadi.

Biciklijadom će se promovirati zdrav život i rekreacija, ali i održivi i zeleni turizam na stazi koja povezuje obnovljene stare tinjanske lokve. Stazom dugom 30-ak kilometara može se obići desetak izvora i lokvi, a sudionici će se moći koristiti novim kartama izrađenim u sklopu projekta, koje su osim u printanoj dostupne i u digitalnoj – interaktivnoj verziji. Osim staze karte su specifične jer prikazuju i okolne dodatne sadržaje, kao što su vinarije, konobe, pršutane ali i kulturne sadržaje u Tinjanu, pa svi posjetitelji mogu svoj boravak na taj način učiniti još zanimljivijim.

Sudjelovanje na biciklijadi se ne naplaćuje, a za sudionike je osiguran topli obrok i osvježenje na stazi. Biciklijada će biti održana u subotu, s početkom u 10 sati. Mole se svi sudionici da na startu budu najkasnije u 9.30 sati gdje ih očekuje i malo iznenađenje.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu bit će održan od 19. do 21. listopada.

(iPress)