U Poreču će predstojećeg vikenda festival pjesme i radosti življenja okupiti 16 zborova s 400 pjevača iz 13 europskih država - Hrvatske, Češke, Danske, Estonije, Italije, Latvije, Litve, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Švedske i Turske, najavio je na konferenciji za novinare direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik. 

Ovogodišnje međunarodno natjecanje zborova, koje se drugu godinu za redom održava u Poreču u organizaciji tvrtke «Interkultur» i suradnji s TZG Poreč i Plava laguna d.d , koja već 30 godina organizira međunarodna natjecanja pjevačkih zborova i festivala zbornog pjevanja diljem svijeta, svečano se otvara u subotu 22. rujna u 16 sati na Trgu slobode, najavio je Velenik.

Ovogodišnje natjecanje podijeljeno je u sedam kategorija i održat će se od nedjelje 23. rujna do srijede 26. rujna nastupom zborova u Istarskoj sabornici, Crkvi Gospe od Anđela, Eufrazijevoj bazilici i Trgu slobode.
Veliki broj zborova koji će nastupiti u Poreču registriran je u kategoriji crkvene zborske i a capella glazbe, a zborovi će nastupati i u kategoriji dječjih zborova, zborova mladih, mješovitih i folklora, čiji nastup će ocijeniti peteročlani međunarodni žiri.

Svi posjetitelji moći će uživati u jedinstvenom umjetničkom nastupu, natjecanju, koncertima koji će se održati na različitim javnim porečkim lokacijama, pozvao je direktor TZG Poreč Nenad Velenik svoje sugrađane i brojne turiste koji još borave u Poreču da poprate jedinstvenu glazbenu feštu koja će u Poreču, prije službenog otvaranja, početi u petak 22. rujna u 15,30 sati mimohodom svih zborova središtem Poreča. (iPress)