Projekcija filma „Vau vau zvijezda“ (Rock dog) na rasporedu je u Vodnjanu u srijedu 08.08. Film započinje u 21 sat. Također ove srijede 08.08., s početkom u 21 sat, u Vodnjanu iza zvonika gostovati će riječko kazalište Ri Teatar s komedijom „Izvorno Hrvacko“. Ova kazališna predstava duhoviti je prikaz hrvatske zbilje upravo danas. Publika će se smijati svemu onome što naizgled ne bi trebalo biti smiješno….ali jest. Ri Teatar je siguran da ima formulu za "umiranje od smijeha". Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Bojan Lakoš, Tomislav Vičević, Jasna Jeličić, Tanja Pavlović i Frano Barunčić. Režiju potpisuje Bojan Lakoš, scenografiju i tehničko vodstvo Igor Kondić.

Barbariga navlači svoje folklorno ruho i svim posjetiteljima nudi mogućnost da uživaju u nastupu KUD Vodnjan, u srijedu, 08.08. s početkom u 21 sat.

Još jedna predstava na rasporedu je ovog četvrtka 09.08. kada će Dramska skupina Zajednice Talijana Vodnjan izvesti kazališnu predstavu „La bicicleta“ s početkom u 21 h, na lokaciji „iza zvonika“ u Vodnjanu.

#enjoyperoj zabavlja vas i ovog četvrtka 09.08. uz Blue Angel Gang i njihov moto „Happy music for happy people!“ Biti će to savršena prilika za ples uz ritmove bluesa, rock'n'roll, soula, disca, funka na perojskoj plaži Martulina.

Art-kino Cineast nastavlja sa filmskim projekcijama pod zvijezdama, u staroj vodnjanskoj uljari (Portarol 31), te je ovog četvrtka 09.08., s početkom u 21:30 sati, na redu film „Bez ljubavi“ (Loveless, 2017.)Ženija i Boris bračni su par u procesu gorke rastave. Oboje pred sobom imaju već isplaniranu budućnost i nestrpljivo iščekuju okončanje razvoda kako bi započeli novi život s drugim partnerima. Boris s privlačnom, i trudnom, djevojkom Mašom, a Ženija s imućnim biznismenom Antonom. Nijedno od njih ne pokazuje previše zanimanja za sina Aljošu kojeg vide tek kao jednu od prepreka na putu prema novoj blistavoj budućnosti. A onda Aljoša nestane bez traga. Mučna potraga započinje. Enigmatična pripovijest o obiteljskoj boli i propustima institucija.“

Ovo je značajan tjedan za Grad Vodnjan jer se ovog petka 10.08. obilježava DAN GRADA. Cjelodnevna proslava započinje već u jutarnjim satima malonogometnim turnirom „Bambino cup“ s početkom u 9 sati, nakon čega slijedi Sveta misa u vodnjanskoj crkvi Sv. Blaža, s početkom u 10:30 sati, dok će se u Zajednici Talijana Vodnjan održati svečana sjednica Gradskog vijeća u 12 sati.

Večernji dio programa obilježavanja Dana Grada rezerviran je za 4. po redu VODNJANSKE ŠTORIJE. Pridružite se Istra Inspirit kazališnoj ekipi koja će vas provesti stranicama vodnjanske povijesti i u svojim taborima prikazati vam život Histra, Rimljana, Venecijana, srednjeg vijeka…Upoznajte skriveno vodnjansko blago, otkrijte kako su živjeli različiti narodi u povijesti Vodnjana, zaigrajte “tombolu bumbaru” i uživajte u gastro ponudi domaćih proizvoda! Pripremite se na pregršt smijeha i zabave! Početak programa predviđen je za 19 sati, a izvlačenje “Tombole bumbare“ iza 22 sata. Budite i vi dio ove velike kazališne scene na otvorenom.  Ulaz se ne naplaćuje.

Prodaja listića za tombolu je u tijeku te je iste moguće kupiti u sklopu štanda na Narodnom trgu u Vodnjanu svaki dan od 08:00-10:00 te na Dan Grada 10.08. od 08:00-12:00 i od 17:00-22:00. Osim u sklopu štanda listiće je moguće kupiti i na sljedećim lokacijama:  Info Vodnjan-Dignano (turistička zajednica), Info point "Park kažuna", Souvenir shop "Portarol", Mičulo (Trgovačka 20) i Beach bar Barbariga – Castelier. Okušajte sreću i osvojite vrijedne novčane nagrade: Tombola 5.000,00 kn, Činkvina 2.000,00 kn, Kvaterna 1.000,00 kn i Tombolin 500,00 kn.

Bumbari slave svoj dan ove subote 11.08. a bogat program 51. BUMBARSKE FEŠTE započinje već u jutarnjim satima tradicionalnim sportskim turnirima (turnir u boćanju u Sportskom centru Vodnjan, pljočkarski turnir na sajmu, oba s početkom u 9 sati, te nogometni turnir veterana s početkom u 18 sati ), te se nastavlja 12. Izložbom hrvatskog hladnokrvnjaka u 12 sati, dok u 13 sati u Gradskom parku počinje radionica žongliranja, hodanja po slacklineu i penjanje po svili udruge Together We Grow. Program u parku nastavlja se u 17 sati uz „Cirkultura“ – cirkuske radionice za djecu i mlade. I ove godine posjetitelje bumbarske fešte očekuje sajam kreativnosti u ulici Forno grande, u sklopu kojeg se može pronaći bogata ponuda raznih rukotvorina i domaćih proizvoda. Sajam se otvara u 18 sati. Potom slijedi nastup mažoretkinja na Narodnom trgu u 18:30 sati, tradicionalna „Trka na tovarima“ u 19 sati te „Parada alegorijskih kola“ u 20 sati.

U 21 sat ponovno se zabavljamo u gradskom parku uz cirkusku predstavu a istovremeno na raznim lokacijama duž vodnjanske stare jezgre započinje i zabavni program. Na Župnom trgu nastupa Trio Enigma, na gradskoj tržnici Duo Bevanda, dok će u ulici Forno grande poseban ambijent u sklopu sajma kreativnosti kreirati zvokovi Dua harmonika. Gradski park rezerviran je za DJ program uz BoombarDub, DJ Sisma, Karamatich, SuckOn…

Na glavnoj pozornici nastupiti će grupa Point i zvijezda večeri, jedan od najljepših glasova i najvećih talenata domaće estrade – Toni Cetinski

Nakon velike subotnje fešte u nedjelju 12.08. zabava se nastavlja u nešto laganijem ritmu uz jazz koncert PJ PALM u staroj vodnjanskoj uljari, s početkom u 21 sat. Jazz će svirati i pjevati šestero mladih glazbenika i prijatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Ovo je drugi koncert projekta, koji je nastao na inicijativu vokalnog djela grupe, prilikom upoznavanja na ljetnoj jazz školi u Grožnjanu 2017. godine. Pjevaju Patricija Škof (SLO), Margherita Baggi (IT), Lovro Mirth (HR) i Ana Predan (Vodnjan). Sviraju Piercarlo Favro (gitara) i Janez Krevel (kontrabas).

Galižanci će se ove nedjelje 12.08. zabavljati uz disco night u Zajednici Talijana Galižana, dok će u Peroju na placi nastupiti Klapa Nevera, sve s početkom u 21 sat, poručili su iz Vodnjana.

(iPress)