Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Istri i Hrvatskom primorju. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 2 km, izvijestio je HAK no, čitatelji nam javljaju da je kolona duža.

- Čekamo već dulje od sata, ulazak u Sloveniju izrazito je usporen. Trenutno stojimo na mjestu već 15-tak minuta, a ne vidimo baš opravdanog razloga. Ne znamo da li Slovenci opet usporavaju prijelaz granice, rekao nam je čitatelj Srećko.

Zbog jake kiše i vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h. Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale. Vozače pozivamo da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Vrlo je gust promet na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, a povremeno i u smjeru unutrašnjosti. Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 3 km. Zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi u koloni uz kratkotrajne zastoje između čvorova Karlovac i Bosiljevo I u smjeru mora.

Samo za osobna vozila zbog olujne bure otvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50, DC27);
dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most. (iPress)