Vrata Međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam, 'Promohotel' u porečkoj sportskoj dvorani na Žatiki po 33. puta otvorio je u nazočnosti predsjednice Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Pula Jasne Jaklin Majetić, gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, direktorice Promohotela Ivane Štiković, istarskog župana Valtera Flega naglasivši da 'smo se opredijelili za održivi rast i višu kvalitetu turizma s dva posto više gostiju u Istri tijekom ove turističke sezone koji će pridonijeti i višoj dnevnoj potrošnji'. Istarski župan je izrazio i očekivanje turističkih organizacija u ulaganje u radnu snagu, znanje i opremu a upravo 'Promohotel' je prostor gdje poduzetnici mogu pronaći što im je potrebno za poboljšanje turističke ponude.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo održavanjem 'Promohotela' u Poreču koji je za grad i više od sajamske manifestacije koja je ove godine prerasla sjaj svih dosadašnjih manifestacija budući su gospodarstvenici svojom ponudom za turizam popunili sve prostore dvorane na Žatiki.

Ovogodišnji Promohotel otvoren je za izlagače na 4.500 četvornih metara unutarnjeg i 500 četvornih metara vanjskog izložbenog prostora na kojem 200 izlagača, među kojima je ove godine 30 posto stranih izlagača više nego proteklih godina, posjetiteljima nude 500-tinjak najpoznatijih svjetskih proizvoda za turističku potrošnju.

Tijekom trodnevnog trajanja Promohotela u Poreču poseban interes je iskazan za specijalizirana predavanja, prezentacije, okrugle stolove, panel rasprave i edukacije iz turizma budući,  prema riječima organizatora 'Promohotela', porečke tvrtke Studio 053, nema više mjesta za stolac viša na strukovnim okupljanjima. Turistička zajednica Grada Poreča, tijekom trajanja 'Promohotela', pripremila je predavanja i edukaciju za vlasnike privatnog smještaja.

Vrata ovogodišnjeg 'Promohotela', koji je ove godine zasjao s velikim interesom izlagača i prezentacijom kvalitetne ponude, u kojoj se ističe za sve posjetitelje i gastro prezentacija chefova kuhinja Domagoja Barišića, Mate Jankovića, Davida Skoka i Kristine Jehnić s besplatnim ulazom tijekom četvrtka i petka bit će otvorena od 10 do 19 sati, a u subotu od 10 do 17 sati. (iPress)