Tristotinjak mališana iz hrvatskog dječjeg vrtića ‘Buje’, talijanskog vrtića ‘Fragola’ i vrtića iz Brtonigle, otvorili su svojim programom i mimohodom nedjeljnu pokladnu feštu u Bujama.

Na središnjem gradskom Trgu Josipa Broza Tita koje je već više mjeseci gradilište s obzirom na opsežnu rekonstrukciju komunalne mreže u središtu Buja, bujski klinci su uz pomoć svojih teta iz vrtića i  roditelja odradili sjajni uvod u pokladnu dvosatnu bujsku feštu.

U pokladnoj povorci sudjelovale su maškare iz Savudrije, Murina, Krasice, Marušića, i Buja te jedna pokladna grupa gostiju i Slovenije.

U povijest Grada Buje bit će zapisano da je glavna scena maškara ‘dvije i osamnaeste’ godine bila na gradilištu s obzirom da gradska vlast financira obnovu komunalne mreže u starom dijelu Buja pa su građevinari Trg Josipa Broza Tita za potrebe maškara ‘izravnali’ kako bi se maškare mogle predstaviti svojim pokladnim programom.

Maškaradnu feštu, koju je protekle nedjelje u Bujama pratilo sunčano i temperaturno gotovo proljetno vrijeme, pratio je veliki broj gledatelja koji su sa svim maškarama od kuhara iz bujske Gospodarske škole, ugostiteljski smjer, po završetku maskenbala, bili počašćeni maneštrom s bobićima uz dodatak čaše s malvazijom.

Pokladnu feštu Buja na gradskom gradilištu u središtu Grada vodili su, vrlo uspješno, direktor TZG Valter Bassanese i poznato ime estrade iz Buja Goran Griff.

‘Šlag’, na pomalo iznenađujuće kvalitetan sadržaj pokladnih tema u kojima su dominirali Marušićani s prezentacijom, na svoj način, problema sa susjedima iz Slovenije u Savudrijskoj vali, je donacija Grada Buja s čekom od 1.000 kuna svakoj pokladnoj grupi koju im je uručio gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin. (iPress)