BRTONIGLA – Prvi vodeni park u Hrvatskoj, Istralandia, projekt težak više od 75 milijuna kuna kojeg je tvrtka 'Aqua Park' d.o.o iz Poreča izgradila na prostoru Ronki u općini Brtonigla, predstojeću subotu, 21. lipnja, otvara vrata posjetiteljima.

Sadržajne čarolije vodenog parka rasprostrte su na površini od 80.000 četvornih metara od kojih 4.500 četvornih metara pripada vodenoj površini u koju 'ulazi' 1,2 kilometra cijevi, sastavnog dijela 20 različitih vrsta tobogana.

Među njima je i najviši tobogan u Hrvatskoj visine 27 metara a dužine od gotovo 100 metara, s nagibom cijevi za 'slobodni pad' pod kutom od 25 posto. No, to je samo manji dio atrakcija koje će od predstojeće subote moći isprobati posjetitelji.

Budući glavna sezona pravog ljetnog kupanja tek predstoji, posebna atrakcija u vodenom parku Istralandia bit će kupanje na valovima koji će se 'prelijevati' u bazenu, najvećem na Sredozemlju, površine od 2.500 četvornih metara.

Na svoj račun doći će i najmanji posjetitelji vodenog parka Istralandia koji će moći uživati u vodenom dvorcu i brojnim dječjim toboganima.

Ne manje atraktivni bit će i sadržaji za odmor na 'suhom', rekreaciju, kao i mogućnost prisustvovanja koncertima, predstavama i raznim zabavnim događanjima na prostoru amfiteatra sa 500 sjedećih mjesta.

Službeno otvaranje vodenog parka Istralandia, izgrađenog samo 600-tinjak metara od državne ceste D 301 Novigrad- Bužinija- čvorište Nova Vas i nedaleko od dva ulaza-izlaza s 'Y', bit će upriličeno u četvrtak 19. lipnja u 11 sati kada će vodeni park, kako je najavljeno otvoriti ministar turizma RH Darko Lorencin i vlasnik tvrtke 'Aqa Park' d.o.o. koja je izgradila vodeni park, Branko Kovačić. (iPress)