Zbog orkanskog juga koji na mahove puše brzinom većom od 100 km/h na području Istre na mnogim cestama ima srušenih stabala i granja stoga savjetujemo vozačima da voze opreznije. Oko 18 sati počelo je i jače grmljavinsko nevrijeme pa se savjetuje da ne boravite na otvorenom.

Čisti adrenalin zbog divlje, nesputane prirode imalo je priliku doživjeti više od stotinu Puljana koji su popodne stigli na Rt Kamenjak. Udari orkanskog juga progutali su Rt i nosili morsku pjenu duboko na kopno.

Zabilježili smo prekrasne fotografije i u Novigradu.

Najjači udari s obilnom kišom očekuju se tijekom noći, od 20 do 1 sat iza pola noći.

Poreč: Olujni vjetar otkinuo dio krova na sportskoj dvorani Veli Jože

Olujni vjetar stvara podosta problema u gradu. Osim visoke razine mora, u Poreču i na cijeloj Poreštini jak vjetar ruši stabla, tende, reklame, pa čak dijelove fasade i krovova, poput crijepova.

Hitne službe vatrogasaca, policije i komunalnog poduzeća Usluga Poreč su na terenu, uklanjaju porušena stabla, a osigurana je i dvorana Veli Jože s koje je olujni vjetar otkinuo dio krova. Pristup dvorani je trenutno zabranjen.

Službe pozivaju na dodatan oprez i mole da, ukoliko nije potrebno, ne izlazite dok se olujni vjetar ne smiri.

Oprez u prometu

Vatrogasci su tijekom jutra zbog stabala s prometnica dva puta intervenirali u Pazinu te jednom na cesti Fažana-Peroj.

Zbog vode na kolniku bila je zatvorena državna cesta DC75 Novigrad-Poreč na predjelu Antenal.

Zbog visoke plime neke su rive u istarskim gradovima poplavljene, ali stanje još nije kritično. U nastavku dana slijedi postupno jačanje juga, a navečer stiže vrhunac s udarima i iznad 125 km/h. More će na otvorenom biti uzburkano, s valovima i do 6 metara.

Puhat će umjeren do jak, u gorju i na istoku i olujan južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno, poslijepodne i navečer mjestimice i orkansko jugo. Najviša temperatura zraka od 19 do 24 , na Jadranu između 17 i 22 °C.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. (iPress)