U prometnoj nesreći na autocesti A3, kod Velike Kopanice, u subotu je poginuo 52-godišnji državljanin Srbije, a pet je osoba ozlijeđeno, priopćila je slavonsko-brodska policija nakon višesatnog očevida.

Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 4,30 sati na južnoj strani kolničke trake A3, kod Velike Kopanice, a očevid su proveli policijski službenici i Županijsko državno odvjetništvo.

Utvrđeno je da je prometnu nesreću prouzročio 57-godišnji vozač osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka, kada je udario u osobni automobil pulskih registracija, koji se kretao ispred, a kojeg je vozio 72-godišnjak.

Osobni automobil pulskih registracija je od siline udara odbačen unaprijed, te je udario u dva smjerokazna stupića i zaštitnu odbojnu ogradu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Srbije, suvozač iz osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Također teško su ozlijeđeni 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila.

U osobnom automobilu pulskih registracija teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 73-godišnji vozač i 40-godišnja putnica, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Policija će protiv 57-godišnjeg vozača osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka, koji je prouzročio prometnu nesreću, podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Tijekom trajanja očevida policijski službenici su na dionici autoceste kod Velike Kopanice zatvorili promet, preusmjeravajući na čvoru Velika Kopanica – Beravci – Gundinci – Babina Greda. (Hina)