Umaška policija zbog prekršaja u cestovnom prometu i posjedovanja droge, prekršajno sankcionirala 28-godišnjaka. Zbog prekršaja u cestovnom prometu i posjedovanja droge, umaška je policija prekršajno sankcionirala 28-godišnjaka. Naime, policijski službenici su jučer oko 22,15 sati uočili muškarca kako upravlja automobilom Fiat Punto, pulske registarske oznake, iz smjera Ulice Miroslava Krleže u smjeru Jadranske ulice.

Dolaskom ispred policijske postaje, vozač je ušao u dvorište unatoč postavljenom prometnom znaku zabrane prometa u jednom smjeru.

Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje kojim je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1,19 promila dok je test na droge odbio. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Prilikom pregleda kod muškarca je pronađeno 3,92 grama marihuane i 3,44 grama amfetamina te se protiv njega uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

(iPress)