Zagrebačka policija je nakon jučerašnje pucnjeve na Pečenici u kojoj je oštećena kuća i sedam automobila privela 19 osoba zbog ugrožavanja života i imovine.

Oružani sukob izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici.

Policija je utvrdila da se nekoliko osoba u automobilima porsche cayenne i renault scenic dovezlo do obiteljske kuće prema kojoj su zapucali iz vatrenog oružja nakon kraćeg verbalnog sukoba, a potom je iz kuće zapucano prema automobilima.

U pucnjavi je oštećena kuća i sedam automobila, dok dojava o ozlijeđenima zasad nije bilo, izvijestila je u četvrtak zagrebačka policija.

Devetnaest osoba dovedeno je na policiju na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, kako se doznaje, policija obavlja pretrage automobila i kuća osumnjičenika te obavlja razgovore sa svjedocima.

Prema pisanju medija s dvije strane nišana našle su dvije romske obitelji koje su se navodno obračunale motivirane financijskim razmiricama. Kuća oko koje se pucalo nalazi se nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost lokalnog stanovništva koje po medijima tvrdi da su sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima.

(Hina)