Nakon izvšrenog očevida policijski službenici su zajedno s inspektorom zaštite od požara na mjestu događaja utvrdili da je požar izbio uslijed nestručnog rukovanja prilikom zamjene plinskih boca. Pritom je došlo do istjecanja i zapaljenja plina, a potom i do eksplozije plinske boce te zapaljenja kuće, koja je većim dijelom izgorjela, izvijestila je Policija.

Jedna je poginula, a dvije su teže ozlijeđene u požaru koji je u ponedjeljak oko 20.05 sati buknuo u naselju Kokuletovica nedaleko od Rovinja, izvijestila je istarska policija.

Prema prvim podacima, policija je dojavu o požaru drvene kućice, tzv. barake zaprimila od Centra 112 a po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je kako je u nesreći smrtno stradala 85-godišnja starica iz Rovinja dok su supružnici, 68- godišnji muškarac i 62- godišnja žena, također iz Rovinja, zadobili teške tjelesne ozljede, odnosno opeline te su prevezeni u KBC Rijeka.

"U tijeku je gašenje drvene kućice od strane pripadnika rovinjske javne vatrogasne postrojbe nakon čega će policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara započeti očevid koji bi trebao utvrditi okolnosti nesreće i točan uzrok požara", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Inače, drvena kućica nalazi se na poljoprivrednoj parceli i u njoj nitko od stradalih nije živio. Istraga je u tijeku.

(Hina)