Ugovor o gradnji reciklažnog dvorišta Općine Fažana, koje će se graditi na prostoru uz Galižansku cestu, potpisan je danas u Fažani. Investiciju vrijednu 3,715 milijuna kuna s PDV-om realizirat će tvrtke Zanitel i Istarske ceste, a posao bi trebao biti okončan za šest mjeseci.

- Zanitel i Istarske ceste izgradili su uspješno i reciklažno dvorište u Banjolama pa ne očekujemo poteškoće ni u ovom poslu, istaknuo je direktor Zanitela Bruno Zannini.

Ugovor su s predstavnicima tvrtki potpisali načelnik Fažane Radomir Korać i direktor Komunalca, koji će po okončanju radova i upravljati s reciklažnim dvorištem, Danijel Ferić. 

- Reciklažno dvorište je jedna od većih i značajnijih investicija za Općinu Fažana tim više jer nam je sadašnje reciklažno dvorište u srcu turističke zone, kod Plodina. Koliko je to značajno govore nam i planovi, na tom području će se izgraditi nogometni centar i apartmansko naselje, naglasio je načelnik Radomir Korać. 

Županija mora hitno riješiti zbrinjavanje krupnog otpada 

I Ferić je istaknuo značaj investicije u reciklažno dvorište za Fažanu u kojoj je tijekom prošle godine zbrinuto 2 tisuće tona a uz više od milijun turističkih noćenja problem otpada postaje sve veći. - Stoga nam je ova sortirnica i reciklažno dvorište nužno potrebno. Činjenica je da nakon prošlogodišnjeg požara u Metisu južna Istra nema ni jedno mjesto na kojem bi se zbrinuo krupni otpad. Odvoz krupnog otpada u Primorsko-goransku županije je izuzetno skup.

Stoga Istraska županija mora riješiti taj velili problem za građane, Istra mora imati barem jednu a po mogućnosti dvije lokacije za odvoz krupnog otpada, jer ćemo se u suprotnom ugušiti u vlastitom smeću, rekao je Ferić.   (iPress)