Djelomice sunčano, u Dalmaciji prijepodne oblačnije, uz malo kiše većinom na jugu. U unutrašnjosti mjestimice magla, osobito u središnjim predjelima.

Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu.

Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni.

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 na kopnu, od 9 do 14 °C duž obale i na otocima. U Istri hladno, najviše dnevne temperature oko 8 stupnjeva. 

I sutra će biti pretežno sunčano i hladno. Ujutro mraz. U nizinama unutrašnjosti jutarnja magla, koja se ponegdje može i dulje zadržavati. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na obali i otocima od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između 0 i 4, a na Jadranu od 5 do 10, na jugu ponegdje i malo viša.

 

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prema Dalmaciji i obratno voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 Sveti Rok-Gračac, DC1 Gračac-Knin i DC27 Gračac-Zaton Obrovački ili državnom cestom DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin.

Prema Rijeci i obratno kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice te zatim državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene državne ceste:
Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
Paški most,
Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218).

Samo za osobna vozila otvorene su:
autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar),
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina) na:
autocesti A7 čvora Draga-čvor Šmrika,
Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga
LC58107 Križišće-Kraljevica.
a dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama

(iPress)