Splitski Prekršajni sud dosudio je novčanu kaznu od 56 tisuća kuna četvorici Talijana koje su u srijedu rano ujutro pomorski policajci uhitili u nezakonitom prelasku državne granice na moru, doznaje se na tom sudu.

Pedesetogodišnji kapetan ribarice kažnjen je po Zakonu o nadzoru državne granice te u državni proračun trebao uplatiti 41 tisuću kuna, dok su preostala trojica ribara po Zakonu o morskom ribarstvu kažnjeni svaki od njih s po pet tisuća kuna.

Njih je u utorak u 22,15 sati Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka (NPCPP) primjetio jugoistočno od Palagruže nakon čega su izvijestili pomorsku policiju. 

Kada su policajci stigli na mjesto događaj ubrzo su potvrdili sumnju da se radi o nezakonitom prelasku državne granice s obzirom da se ribarica unatoč zapovijedi policije nije htjela zaustaviti pa ih je policija uhitila tri sata kasnije.

Na ribarici su se nalazila četiri člana posade koji su nakon incidenta zajedno s plovilom prebačeni na Vis, a danas su najprije saslušani, a zatim i kažnjeni na Prekršajnom sudu.

(Hina)