Jutros oko 7.10 sati se na cesti Umag-Buje dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Naime, policija je zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je 34-godišnjakinja teško ozlijeđena u prometnoj nesreći.

Nesreća se dogodila kada je 34-godišnjakinja upravljala automobilom Fiat Stilo, pulske registarske oznake, iz smjera Buja u smjeru Umaga.

Vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, u zavoju, izgubila nadzor nad automobilom i prednjim dijelom udarila u rub kolnika, od kojeg se odbila te prešla na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim dijelom udarila u teretni automobil Mercedes, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnjak.

Na mjestu događaja intervenirali su umaški vatrogasci koji su izvukli vozačicu iz automobila, koja je potom prevezena u pulsku bolnicu gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozačice se podnosi optužni prijedlog.

Za vrijeme obavljanja očevida državna cesta D300 od Juricana do skretanja za Kršete bila je zatvorena za promet od 7,20 do 10 sati, izvijestila je PU istarska.

(iPress)