Nakon grmljavinskog nevremena, jake kiše (u Puli 41 mm) i pijavice na samom jugu Istre, uz Rt Kamenjak, slično vrijeme i danas. Narančasti meteoalarm za Istru upozorava na jako, od sredine dana i olujno jugo. Srednja brzina vjetra biti će od 55-90 km/h.

Na Kvarneru i uz istočnu obalu Istre oglašen je crveni meteo alarm. Jugo će biti vrlo jako i olujno, a najjači udari dosezat će i do 120 km/h.

Mjestimice obilna kiša - količina oborina će biti od 50-70 mm. 

I DHMZ navodi kako će biti oblačno, kišovito, na moru i vrlo vjetrovito. Izraženijih pljuskova i obilne oborine bit će na Jadranu i predjelima uz njega. Najmanje će kiše biti na krajnjem istoku zemlje gdje mjestimice može i izostati. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar većinom slab, na istoku umjeren jugoistočni.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo jačati pa će od sredine dana mjestimice biti olujno, na jugu moguće i s orkanskim udarima. Podno Velebita će prolazno zapuhati bura. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti između 9 i 14, a na Jadranu i krajnjem istoku zemlje od 14 do 19 °C. (iPress/foto Sandi Smoljo, iPress)