Nakon najnovijeg napada na Općinu Fažana i načelnika Radomira Koraća koji navodno uzurpira parkiralište jer na njemu parkiraju, uz sve druge i njegovi turisti - stiglo je otvoreno pismo upućeno Fažancima i medijima.  

Pismo prenosimo u cijelosti.

- Iako smo već navikli da novinari i urednici lokalnog dnevnika 'Glasa Istre' kao stalnu metu, uz ostale, imaju i Fažanu - njihov posljednji uradak trebao bi se sačuvati i proučavati u školama novinarstva. 

Optužiti Općinu Fažana, mene kao načelnika i donačelnicu zbog uređenja parkirališta na rivi, na zemljištu koje je u vlasništvu Općine od 2003., mogu valjda samo oni. Angažiranost novinarke koja je navodno povjerovala jednom od stanara zgrade koji je dobio uređen parking, ali ne i vlasništvo nad zemljištem, doista je za izučavanje. Moguće i multidisciplinarno.

Njegove riječi da Općina Fažana i načelnik Korać već godinama uzurpira prostor u fažanskoj Ulici Boraca 1,2 i 3 doista je bilo lako provjeriti. 

Vlasnik navodno uzurpiranog zemljišta je Općina. Na uređen parking i turisti svih okolnih kuća, pa i turisti koji odsjedaju u kući načelnika Koraća, imaju ista prava. I tu bi, što se tiče novinarstva, trebala prestati priča. 

Kada bi njen susjed rekao 'kako on ima pravo na njeno dvorište' novinarka bi vrlo vjerojatno priču brzo okončala. 

Motivi jednog od stanara zgrada uz parkiralište i rivu su vrlo jasni, uostalom on se bezuspješno već godinama bori da se to zemljište uknjiži na stanare iako ga tijekom otkupa stanova nisu kupili, već samo ono ispod zgrade.  

No, pravo je pitanje za čiji je račun ova priča i novi, izmišljeni napad na mene, SDP-ovog načelnika Fažane dobila glavnu najavu i čak dvije stranice u tiskanom izdanju po modelu 'sjevernokorejske škole novinarstva'?! 

I tko pokriva taj luksuz, jer znamo da je naklada tiskanog izdanja mizerna a troškovi izuzetno visoki? Imaju li nove gazde ili su, kako se čini, još uvijek pod kapom starih?  

Mi u Fažani znamo da Općina u već više mandata koliko SDP dobiva većinsko povjerenje mještana napreduje, uređuje plaže, šetnice, parkove... povećavaju se naknade udrugama i građanima zahvaljujući i sve većim prihodima od turizma. Uostalom, i ove smo godine na 10. mjestu po razvijenosti općina i gradova u Hrvatskoj. 

Gotovo smo svakodnevno svjedoci da to izuzetno smeta dijelu IDS-a u Fažani s čime smo izuzetno nezadovoljni. Smatramo da bi svi koji se bave politikom trebali raditi za dobrobit naše Općine kako bi nam svima bilo još bolje i ugodnije živjeti i odgajati našu djecu da sutra budu zdravi, sretni i odgovorni ljudi, a ne da si međusobno podmeću. 

Načelnik Fažane Radomir Korać