Policija je u nedjelju oko 16.25 sati zaprimila dojavu da se u moru, na pulskoj rivi, nalazi zelena biljna materija nalik na marihuanu. 

- Te “marice” je bilo u moru tik do obale. Sve je plivalo po površini vode. Nadam se da ribe nisu dohvatile listove i najele se. Šetao sam rivom i vidio policijsko plovilo koje je nešto tražilo u moru. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio listove marihuane. Ne želim niti pomisliti tko ju je i zašto bacio u more, ispričao nam je u nedjelju Puljanin koji živi u zgradama preko puta rive, a htio je ostati anoniman. Dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo tek nekoliko listova kako plutaju, a zbog mraka je smanjena vidljivost.

Od glasnogovornice PU Istarske, Suzane Sokač doznali smo da je policija u nedjelju oko 16.25 sati zaprimila dojavu da se u moru, na pulskoj rivi, nalazi zelena biljna materija nalik na marihuanu. - U tijeku je vađenje materije iz mora te će više informacija biti poznato po okončanju policijskih radnji - rekla je. Navodno je za sada izvađeno nekoliko kilograma marihuane, a više će se o svemu znati u ponedjeljak, donosi 24sata.

Par kilograma marihuane djelatnici istarske policije pronašli su i pokupili s površine mora u nedjelju poslijepodne na pulskoj rivi, potvrdila je u ponedjeljak za Hinu glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

"Po dolasku na mjesto događaja policajci su izvadili iz mora još neutvrđenu količinu marihuane koju tek treba osušiti i izvagati. Dok se ne osuši, neće biti poznata količina marihuane, no zasigurno se radi o par kilograma mokre marihuane", rekla je Sokač.

Zasad nije poznato na koji je način marihuana dospjela u more. Istraga je u tijeku. (iPress)