Tomislav Debeljak je, nakon sastanka sindikata s predstavnicima Vlade i Uljanika, rekao da bi vjerovnici i dioničari trebali snositi dug iz prošlosti, jer kako je naveo, to propisiju EU smjernice, konkretno članak 46. U buduće, on kao strateški partner neće tražiti pomoć od države.

"Spremeni smo financirati brodove kako bi bili završeni, to će smanjiti gubitke", kazao je Debeljak za N1.

Emil Bulić, predsjednik Uprave Uljanika, kazao je da je došao taj tjedan kad se donosi odluka. To bi trebalo biti u petak na sjednici Vlade.

"To je nešto što je teško za objasniti, ali dobili smo uvjerenje da će odluka biti donesena", kazao je Bulić.

"Prihvaćen je zahtjev da se ovaj tjedaa iznijedri odluka, kakva god ona bila", kazao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

"Imao sam priliku čuti strateškog partnera, Upravu i sindikate, svi imaju dobru namjeru da se ide u restrukturiranje, da se ide prema 'rescue aid' kreditu koji će osiguarati međufinanciranje, a koji neće opteretiti niti proračun niti strateškog partnera", kazao je Horvat.

Na pitanje koliki bi to bio iznos, Horvat nije znao reći, ali poručio je da bi se tim novcem financirale plaće i završetak brodova. Horvat je kazao da bi taj novi 'rescue aid' imao puno strože uvjete i da bi jednog dana trebao biti vraćen iz poslovanja Uljanika, donosi N1