Sedmogodišnja kujica američkog staforda Koko brutalno je ubijena u subotu oko 16 sati dok se u Šijanskoj šumi kod Pule šetala sa svojom vlasnicom (41). Psa je nožem izbo muškarac (27) koji se u šumi nalazio s djevojkom. Sve je trajalo nekoliko sekundi. Kad se stafordica Koko njemu približila, ovaj je manijakalno počeo ubadati psa. Pas je cvilio, nekako krenuo prema vlasnici, ali je nakon samo nekoliko metara pao, dok je iz rana šikljala krv, piše 24sata. 

Kako žena nije imala automobil, do veterinara ju je odvezao upravo mladić koji joj nekoliko trenutaka ranije nožem ozlijedio ljubimca. Nakon dva sata šivanja rana, davanja plazme, pa 20-ak minuta oživljavanja, pas je na kraju izdahnuo na rukama vlasnice.

Žena je cijeli slučaj prijavila policiji, a oni su o svemu već znali, jer se muškarac sam prijavio. Rekao im kako se samo branio jer ga pas napao. Vlasnica sve niječe i tvrdi kako je pas bio pravi anđeo koji nikada nikome ne bi naškodio. Policija zasad sve ispituje i istražuje. Cijeli predmet će potom predati Državnom odvjetništvu koji će odlučiti ima li elemenata za kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja, donosi 24sata.

Policija je izvijestila kako je u nedjelju, 10. veljače 27-godišnji muškarac prijavio pulskoj policiji da ga je dan ranije oko 15,30, u Šijanskoj šumi u Puli, dok se šetao s djevojkom i psom pasmine Koker napao pas pasmine Staford koji je do njih dotrčao bez povodca. Kako bi spriječio daljnji napad na svog psa i sebe samoga, ozlijedio ga je džepnim nožem.

Isti dan pulskoj je policiji prijavu podnijela i 41-godišnja vlasnica psa obzirom je Staford od zadobivenih ozljeda uginuo.

Policijski službenici na mjestu događaja obavili su očevid, prikupili obavijesti od svjedoka događaja, te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja proveli kriminalističko istraživanje. O svemu utvrđenom bit će dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

(Foto facebook)