U petak je započelo još jedno izdanje regate Sveti Nikola čija tradicija seže od 1992. godine. Jedri se od petka 6.12. do nedjelje 8.12.

Klasa Optimist jedrit će u akvatoriju između autokampa Stoje i Svete stijene, dok će laseri regatno polje imati ispred Svete stijene. Ukupan broj prijavljenih natjecatelja je 576 iz 21 države sa tri kontinenta, što je novoostvareni rekord u broju natjecatelja.

Ovisno o starosti, natjecatelji su podijeljeni u četiri klase. Najbrojnija je klasa Optimist u kojoj će snage odmijeriti 393 jedriličara mlađih od 15 godina. U klasama Laser, koje su olimpijske klasa, nadmetat će se 181 natjecatelj.

Start prvog jedrenja bio je predviđen u 10 sati, ali zbog nestabilnih uvjeta na moru odgođen je bio za dva sata. Nažalost, nije se uspio odjedriti planirani broj plovova. Prvi signal za start bio je u 12 sati. Puhao je vjetar iz smjera zapada koji nažalost nije trajao dovoljno dugo da se odjedri cijeli plov koji je prekinut nakon što su odjedrene dvije stranice kursa. Trenerima nije preostalo ništa drugo nego da pomoću gumenjaka i glisera tegle do kopna svoje takmičare.

Na ruku organizatorima i jedriličarima ne ide ni to što u ovo doba godine mrak pada u ranim popodnevnim satima, pa je vremena za čekanje vjetra značajno manje nego tijekom ljeta i proljeća.

U subotu je start ponovo predviđen u 10 sati te se svi takmičari nadaju boljim uvjetima za jedrenje, javljaju iz Kluba Vega