Nakon medijskih napisa o prelasku, silom zakona, djelatnika Ureda državne uprave na radna mjesta u lokalnoj upravi i samoupravi nakon što s početkom iduće godine taj djelokrug poslova prelazi u njihovu nadležnost, uzburkao je duhove. Kako zaposlenika lokalne uprave tako i djelatnika u državnoj upravi.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti: 

- Nepodnošljivo je, doista, podnijeti priče o 120 uhljeba koji sa 01.01.2020. godine iz Ureda državne uprave prelaze raditi u županijske odjele.

Za sve one kratkog pamćenja podsjetnik da se radi o istim onim službenicima koji su do 2002. godine bili zaposlenici iste te županije. Niti su tada odlučivali o prelasku u neki "novi Ured", niti sada kada ih se vraća u županiju.
A nisu ih niti pitali da li se slažu, kako tada tako i ovih dana.

A plaće su onima koji su 2002. godine ostali u županiji rasle upravo stoga što je odlaskom dijela zaposlenih u novi Ured, ostalo prostora u proračunu za povećanje plaća onima koji su ostali...

Nije ništa novo da se svako toliko raspiše o neradu državnih službenika, kada nekim novinarima ponestane tema, vrate se onoj koja "pali".

Novinaru koji je člankom o "uhljebima" zanemario etička pravila profesije samo podsjetnik da su lažne vijesti i senzacionalizam pojave koje idu do ruba etičke dopustivosti.

Zaposlenici Ureda koji nestaje, navodi se u pismu. (iPress)