U Ljubljani je proteklog vikenda održan 56. međunarodni turnir Nagaoka 2019. U konkurenciji među 60 ekipa, Istarski borac nastupio je s petnaest natjecatelja u uzrastu mlađih dječaka/djevojčica i starijih dječaka/djevojčica te ukupno osvojio 6 odličja.

U uzrastu mlađih dječaka/djevojčica srebrnu medalju osvojio je Grgur Bodiš u težinskoj kategoriji do 55 kilograma. Rok Bodiš je u težinskoj kategoriji do 46 kilograma s četiri pobjede i jednim porazom osvojio brončanu medalju. Bez plasmana ostali su Til Zenzerović i Ivor Savanović.

U uzrastu starijih dječaka/djevojčica najefikasniji je bio Paolo Krajcar u težinskoj kategoriji do 60 kilograma. Krajcar je ostvario pet pobjeda od kojih je najteža bila u četvrtfinalu protiv Michael Prolla predstavnika Upperaustrie.

Srebrne medalje osvojili su Anton Skoko u težinskoj kategoriji do 38 kilograma i Ariana Perković u težinskoj kategoriji od 57 kilograma. Nikola Milovanović zauzeo je treće mjesto u težinskoj kategoriji do 50 kilograma. Matija Buršić plasirao se na peto mjestom porazom u borbi za brončanu medalju u težinskoj kategoriji do 55 kilograma.

U istoj težinskoj kategoriji bez plasmana ostali su Dino Šarić i Lukas Kai Cinkopan. S jednim porazom i bez plasmana ostali su Deni Delbianco, Neo Delić i Stefano Scanadale u težinskoj kategoriji do 60 kilograma i Lucija Benčik u težinskoj kategoriji do 57 kilograma, javljaju iz kluba. (iPress)