Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika „Sonus op.5“. Od 23. do 31. ožujka 2019. odvijalo se natjecanje za discipline: klavir, udaraljke, tambure i solfeggio.

Natjecanje „Sonus op. 5“ je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. Natjecanje se održava već petu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Na natjecanju su nastupili učenici iz 75 osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i BiH, i to njih sveukupno 341, od čega se u disciplini klavira natjecao 191 učenik.

Natjecanje za disciplinu klavir organizirao je kroz šest kategorija: prve tri kategorije za osnovnu glazbenu školu, a IV. i V. kategorija za srednju glazbenu školu. Ove godine dodana je i VI. kategorija u instrumentalnim disciplinama za natjecatelje od 17 do 25 godina.

Ocjenjivački sud činili su:
Srđan Filip Čaldarović (Hrvatska) – predsjednik,
Hinko Haas (Slovenija),
Ela Korbar (Hrvatska), i
Dragan Opančić (Bosna i Hercegovina).

Umjetničku školu Poreč predstavila je učenica klavira, u klasi učiteljice Suzane Ursić, prof. savjetnice: Mia Vidnjević, 4. razred, u III. kategoriji osvojila je III. nagradu s ukupno 78/100 bodova.

Mia se na natjecanju predstavila lijepom i nadahnutom izvedbom odabranog i pripremljenog programa. Osvojena je nagrada veliko priznanje učenici Miji Vidnjević i profesorici Suzani Ursić i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju.

Prepoznat i nagrađen izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji rad.

Čestitke Miji Vidnjević, te profesorici Suzani Ursić, roditeljima i veliko hvala ravnateljici i svim učiteljima OŠ Poreč.
(ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag. mus.)