U Grazu, Austriji 25. studenog 2018. godine održao se 4. Međunarodni festival harmonike „Akkordeonfest“. Natjecanje se odvijalo u raznim disciplinama: solisti klasična glazba, solisti variete i komorni ansambli podijeljeni po kategorijama i dobnim skupinama te orkestri. Ovogodišnji natjecatelji predstavljali su Austriju, Italiju, Mađarsku, Rumunjsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju te Hrvatsku.

Kao jedini predstavnici Republike Hrvatske, porečki harmonikaši  natjecali su se u različitim kategorijama te su i ovaj put svojim sjajnim nastupima osvojili šest vrijednih nagrada sa apsolutnom pobjedom i peharom Antonele Glavić.

Armin Mešić u BABY kategoriji (natjecatelji rođeni 2009. godine i mlađi), učenik II. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski osvojio prvu nagradu sa 91 bodom. Arminu je ovo prvo natjecanje.                                                    

Vito Mendica u 1. kategoriji (natjecatelji rođeni 2007. godine i mlađi), učenik III. razreda harmonike u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, osvojio je prvu nagradu sa 91,66 bodova. I Vitu je ovo prvo natjecanje i time je uspjeh još dragocjeniji.

Vita Blažević u 2. kategoriji (natjecatelji rođeni 2005. godine i mlađi) učenica V. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška osvojila je visoku drugu nagradu sa 89.3 bodova.

Roberta Brčić u 2. kategoriji, učenica IV. razreda harmonike u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, osvojila je drugu nagradu sa 82,6 bodova.

Sara Pavlić u 2. kategoriji, učenica V. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, osvojila je drugu nagradu. I Sari je ovo prvo natjecanje.

Antonela Glavić u 3. kategoriji (natjecatelji rođeni 2003. godine i mlađi), učenica VI. razred harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto sa 93 bodova te samim time i pehar natjecanja.

         Ponosni smo da je profesorica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski i ovaj put bila članica prosudbene komisije pored eminentnih glazbenika i pedagoga iz Rusije, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

         Predivan rezultat porečkih harmonikaša u Grazu još je jedna potvrda  darovitosti učenika ali i izuzetnog i predanog rada njihovih učitelja. Treba napomenuti da je Arminu, Vitu i Sari to bilo prvo natjecateljsko iskustvo.

         Antonela kao laureat svoje kategorije nastupala je i na Završnom koncertu,  nakon čega je slijedio koncert profesora sa Muzičke akademije u Bratislavi, Borisa Lenka.