Jedan od velikana NBA-e košarkaš Kobe Bryant poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom te sedam putnika i posade helikoptera, izjavili su su dužnosnici. 

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

 "Nije bilo preživjelih. Imamo potvrdu koja pokazuje na to da je u helikopteru bilo devet ljudi, pilot i osam putnika", izjavio je na konferenciji za novinare šerif Los Angelesa Alex Villanueva. 

Odbio je identificirati bilo koje žrtve.

Na pitanje novinara vjeruje li daje na mjestu nesreće bilo devet tijela, nakon što je u ranijim izvješćima naznačeno samo pet mrtvih, Villanueva je rekla: "To je naše uvjerenje, da."

Povjerenik NBA-a Adam Silver potvrdio je da su Bryant i njegova kćerka Gianna među poginulima pa je uputio sućut Bryantovoj supruzi Vanessi.

NBC News je objavio da su još poginuli suigračica iz košarkaške ekipe Bryantove kćeri te roditelj suigračice i pilot.

Pozivajući se na pomoćnog trenera Ron La Ruffa objavljeno je da je poginuo i trener bejzbol kluba Orange Coast John Altobelli. (H)