Nakon što je gradonačelnca Vinta u Boliviji, Patricia Arce, optužena za organiziranje i neregularnost predsjedničkih izbora, anti-vladini prosvjednici su je oteli, ošišali joj kosu i zalili je crvenom bojom.

U grču nasilja koje traje još od prošlomjesečnih spornih predsjedničkih izbora prosvjednici su, u srijedu oteli gradonačelnicu malog grada u središnjoj Boliviji, prisilno joj odsjekli kosu, zalili je crvenom bojom, natjerali da potpiše improvizirano pismo ostavke, a zatim su marširali s njom ulicama, rekli su svjedoci.

Prosvjednici su optužili Patriciju Arce, gradonačelnicu Vinta, da je orkestrirala provladinu 'bandu' koja je u srijedu pokušala razbiti antivladinu blokadu, sukob koji je rezultirao smrću antivladinog prosvjednika.

Gospođa Arce je članica stranke na čelu s predsjednikom Evom Moralesom, koja tvrdi da je na izborima 20. listopada osvojio četvrti uzastopni mandat. No protivnici tvrde da su izbori bili narušeni prevarom i paralizirali su naciju prosvjedima koji su izbili u sukobu sa sigurnosnim snagama, pišu svjetski mediji.

(iPress)