Britanska je policija u Essexu u Engleskoj u prikolici kamiona pronašla 39 mrtvih tijela. Vozač je uhićen, piše BBC.

Zasad se zna da se radi o 25-godišnjem muškarcu iz Sjeverne Irske koji je uhićen pod sumnjom ubojstva. S kamionom je stigao iz Bugarske, a u zemlju je ušao u subotu.

Prema prvim informacijama radi se o 38 odraslih osoba i jednom tinejdžeru.

Šef policije Andrew Mariner rekao je novinarima da rade na identifikaciji žrtava, no proces će potrajati:

- Ovo je tragičan slučaj u kojem je velik broj ljudi izgubio život. Istraga je u tijeku kako bismo utvrdili što se točno dogodilo. Vjerujemo da je kamion stigao iz Bugarske i ušao u zemlju u Holyheadu u Waalesu, u subotu 19. listopada. Uhitili smo vozača kamiona u vezi s incidentom.

Policija je ogradila područje koje je sad zatvoreno za promet. 

Podrijetlo žrtava nije poznato niti jesu li ilegalni migranti.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je "užasnut" tim "tragičnim" događajem.

Ministar unutarnjih poslova Priti Patel rekao je da je "šokiran i tužan" te da se provodi istraga o tome kako se "tako strašan događaj mogao dogoditi".

Identifikacija žrtava je u tijeku. Riječ je o 38 odraslih i jednom adolescentu.

Vozač kamiona, podrijetlom iz Sjeverne Irske i star 25 godina, u pritvoru je.

U kolovozu 2015., 71 migrant podrijetlom iz Sirije, Iraka i Afganistana pronađen je mrtav u kamionu hladnjači u Austriji. Vlasti su razotkrile mrežu krijumčara ljudima koju je vodio Afganistanac u dobi od tridesetak godina. Žrtve su htjele otići u Njemačku, a ukrcane su u Mađarskoj nedaleko od granice sa Srbijom.

Nagurani u samo 14 metara četvornih, ugušili su se u manje od tri sata. Kamion je pronađen sutradan napušten na rubu austrijske autoceste u blizini Parndorfa, na mađarskoj granici. Mađarsko pravosuđe osudilo je na doživotni zatvor četvoricu glavnih krijumčara iz te mreže. (H/iPress)