Policijski čelnici potvrdili da je Ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara i zapovjednik policije Sarajevske županije Mevludin Halilović potvrdili su u utorak poslije podne da je višestruki ubojica Edin Gačić ubijen ranije tijekom dana u okršaju s policajcima koji su ga okružili.

Čampara je lokalnim medijima kazao je Gačić nakon potrage koja je trajala devet dana napokon lociran u mjestu Lepenica kod Kiseljaka u središnjoj Bosni.

Kada su ga policajci okružili on je na njih pucao i potom je ubijen u razmjeni vatre.

Kazao je kako će sve potankosti ove akcije biti objavljene naknadno obrazloživši to sigurnosnim razlozima.

U razmjeni vatre ozljeđen je i jedan pripadnik posebnih policijskih postrojbi koje su tragale za Gačićem no njegov život nije u opasnosti.

Novinarskim ekipama blokiran je pristup do mjesta sukoba gdje je u tijeku očevid.

Okršaj s Gačićem uslijedio je gotovo u isto vrijeme kada je u Tarčinu pokraj Sarajeva obavljan pokop Mahira Begića, policajca kojega je on ubio prošle subote.

Gačić je pet dana prije toga u mjestu Podorašac kod Konjica ubio vlasnika trgovine Sauda Sultanića i naokon toga je pobjegao.

Prije tih zločina izdržavo je dugogodišnje zatvorske kazne jer je jednog čovjeka ubio u Banjoj Luci 1998. godine a potom i vlastitu majku 2002. godine.

(Hina)