Boćari 'Istrijane', u sastavu Josip Brkljača (Pula), Marina Relic (Kanfanar) i Emir Jahović (Ližnjan), državni su prvaci u boćanju za osobe s invaliditetom, nakon odigranog  prvenstva u Poreču u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

U konkurenciji šest hrvatskih boćarskih klubova (Zagreb, Split, Slavonski Brod, Požega, Varaždin i Pula), zlatna ekipa 'Istrijane'' došla je do prvog mjesta sa najvećim bodova, odnosno četiri pobjede i jednim porazom. Igralo se po sistemu svako sa svakim.

Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

Boćari 'Istrijane' inače su bilu i prvaci Hrvatske u navedenoj kategoriji BC5 i 2016. i 2017. godine. U različitim sastavima, BC5 ekipe do sada su nastupile i na državnim prvenstvima u Poreču 2012. (bronca), Poreč 2014. (bronca), Vodice 2015. (srebro) i Poreč 2018. (bronca). Sveukupno su u Istru, odnosno Pulu donijeli 7 medalja.

Podsjećamo kako je ekipa 'Istrijane' u sastavu Marina Relić, Adriano Stihović i Sabina Brezac u travnju mjesecu ove godine iz Slavonskog Borda donijela također 'zlato'. Marina Relića ove je ove godine i pojedinačno na međunarodnom takmičenju u Poljskoj osvojila 'zlato', dok je član Kluba Adriano Stihović na tom istom prvenstvu osvojio četvrto mjesto.