U okrugu Graza, mjestu Gratkorn, održao se 25. Internationaler Alpe Adria Junioren Cup 2019, međunarodno kickboxing natjecanje za djecu i mlade u disciplinama point fight, light contact i kick light, protekle subote.

Sudjelovala je mladež dobne skupine do 19 godina, iz ukupno 22 kluba država regije i to Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Austrije sve pod pokroviteljstvom Štajerskog kickboxing udruženja .
Iz Istarske županije nastupio je 7 mladih boraca članova Kickboxing kluba Planet Sport , te ukupno osvojili 7 zlata, 2 srebra i 5 bronca.

U tri kategorije do 55kg nastupa Martina Grabar, i osvaja zlato u light-u starije kadetkinje i u point fightu zlato za juniorke i srebro za kadetkinje. Na kraju turnira s Austrijankom dijeli prvo mjesto kao najbolji ženski borac natjecanja.

U disciplini point mlađi kadeti +47kg, nakon tri borbe Ivano Čelić dominira i osvaja 1.mjesto. Sara Kutić zasluženo dolazi do zlato u disciplini point juniorke do 50kg,. Braća Stenta uzimaju 3 bronce, Sandi za pointu stariji kadete do 47kg i Michael u lightu i pointu stariji kadeti -57kg. Nedostak koncentracije nažalost u zadnjih par sekundi Michaela košta finala.
U juniorima do 57kg dolazi do klupskog finala iz kojeg ovog puta Luka Planinac izlazi kao pobjednik. Osim toga na postolje se penje i po dvije bronce za point i light u svojoj dobnoj skupini kadetima. Alek Kušar nakon srebra u juniorima, odličnim nastupima uzima dva zlata u starijim kadetima point i light do 57kg.

Uspjeh ovih mladih natjecatelja temelji se na marljivom i trajnom treningu tijekom cijele godine. Trener Edi Višković, zadovoljan je svojom ekipom ali i samom organizacijom ovog omladinskog kupa te profilom dobrih boraca iz regije.