Natjecateljice RSK "Mladost" iz Medulina, Ana Jerković i Ema Ivetić osvojile su zlato u grupnoj disciplini na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji uz kolegice iz SRD "Viševica" Fužine Sašu Miloš i Iris Despotović. Ana Jerković reprezentativka je od 2014. godine, dok je Ema prošle godine prvi puta nastupila za reprezentaciju Hrvatske.

Ovo zlato rezultat je dugogodišnjeg ulaganja u ronjenje i podvodnu orijentaciju na prostorima Istre. Naime, RSK "Mladost" Medulin ove godine je organizirao treći po redu kamp podvodne orijentacije na kojem se okupilo čak osamdesetak djece, natjecatelja, što u disciplini s ronilačkom bocom što u disciplini plivanja sa disalicom. U  organizaciji Kampa znatno su pripomogli Sportska zajednica Istarske županije te Ronilački Savez Istarske županije kao i Općina Medulin te Sportska zajednica Općine Medulin koji su tu uvijek iza nas. Također, RSK "Mladost" se od 2009. godine redovno natječe u utrkama Svjetskog i Europskog kupa te su reprezentativne boje branile redom Tijana Pavelić koja je 2011. godine doplivala do juniorske bronce u disciplini "Paralel Slalom", Robert Čupev, Ana Jerković, Valeria Kirac i Lea Ikić Čupev koja je 2013. godine osvojila Svjetsko srebro u disciplini "Star" te 2016. Europsko srebro u disciplini u paru "MONK" sa kolegicom iz Viševice Sašom Miloš.

Hrvatska reprezentacija pobijedila je ispred reprezentacije Mađarske te reprezentacije Njemačke. Također, za "dlaku" im je izmakla bronca u disciplini "MONK" gdje je nastupila Ema Ivetić. Osim Eme i Ane normu za ulazak u reprezentaciju isplivala je i Lea Ikić Čupev iz medulinske Mladosti te Robert Čupev iz KPA "Uljanik" Pula koji su bili spriječeni putovati sa reprezentacijom.