Osam osoba je privedeno, a jedna je ozlijeđena u navijačkim izgredima nakon što je Hajduk u četvrtak navečer na splitskom Poljudu izgubio od malteške Gzire United i ispao u prvom pretkolu Europske lige.

"Oko 22 sata jedna osoba je s tribine bacila nepoznati predmet prema zaštitaru i fotoreporteru, pri čemu je izgubila ravnotežu i pala u međuprostor tribine te je lakše ozlijeđena. Pružena joj je liječnička pomoć, nakon čega je privedena u policijsku postaju. Ukupno je privedeno osam osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje", priopćila je u petak splitsko-dalmatinska policija.

U policiji navode kako je skupina navijača sa sjeverne tribine nakon utakmice otvorila vrata zaštitne ograde i ušla na tartan stazu i travnjak, nakon čega su brzom reakcijom policije vraćeni na tribine.

Nezadovoljni zbog poraza Hajduka (1:3), zbog kojega je splitska momčad ispala već u prvom pretkolu za natjecanje u Europskoj ligi, navijači koji su utrčali na travnjak pokušali su nakon završetka utakmice napasti igrače Hajduka, no u tome ih je spriječila policija.

Dio navijača na zapadnoj tribini pokušao se probiti do svečane lože i napasti čelnike Hajduka, no sve je ostalo na uvredama.

Šokantno ispadanja Hajduka od malteškog sastava Gzira United, već u prvom pretkolu Europske lige izazvalo je dramu i kaos na Poljudu.

Skupina navijača je nakon završetka utakmice utrčala na travnjak i pokušala napasti igrače, ali ih je u tome spriječila policija. Nekoliko navijača čak se probilo do centra. 

Napeto je bilo i na zapadnoj tribini gdje se dio navijača pokušao probiti do svečane lože i napasti čelnike Hajduka. Navijači su okružili ložu i vrijeđali čelnike Hajduka.

Situacija se smirila tek nakon dolaska interventne policije.

Nogometaši Gzira Uniteda priredili su senzaciju pobijedivši na Poljudi Hajduk sa 3-1 i tako nadoknadili poraz 0-2 iz prve utakmice.

Hajduk je prošlog tjedna u Ta'Qali pobijedio sa 2-0 i činilo se kako će uzvratni susreti biti tek formalnost, posebice nakon što je Bassel Jradi doveo domaćine u vodstvo već u sedmoj minuti. No, gosti su u nastavku golovima Jeffersona (57) i Hameda Konea (69, 90+6) stigli do senzacije. Hajduk se tako već nakon prvog ispita oprašta od Europe.

(Hina)