Predkadeti ponovili uspjeh svojih mlađih kolega dječaka i plasirali se na završni final four turnir prvenstva Hrvatske.

Tek što su se smirila uzbuđenja nakon poluzavršnice prvenstva Hrvatske za dječake, predkadeti Stoje napravili su još jedan sjajan rezultat i plasirali se na završni turnir među četiri najbolje ekipe Hrvatske. Ušli su u sam vrh Hrvatske košarke gdje će im društvo praviti košarkaški divovi Zadar, Cibona i Cedevita.

Mladi košarkaši Stoje su do finala koje ih je direktno vodilo u završnicu imali težak put. U prvom kolu savladali su solidnu ekipu iz Vinkovaca rezultatom 100:49, da bi u drugom kolu prikazali svu raskoš svog talenta i u najljepšoj utakmici turnira savladali najjačeg grupnog protivnika Sonik Puntamiku iz Zadra inače drugoplasiranu momčad Dalmacije rezultatom 98:53. U trećem kolu koje im više nije bilo presudno za ulazak u polufinale turnira susreli su se sa Mladosti iz Zagreba (Cedevita II). Košarkaši Cedevite (Mladost) su krenuli agresivno i tijekom cijele utakmice bili u laganom vodstvu. Stojini košarkaši kojima rezultat nije previše značio ipak su do kraja odigrali fer i korektno te su najuzbudljiviju utakmicu turnira nakon produžetaka priveli kraju u svoju korist rezulatom 112-107 i time omogućili Sonik Puntamiki da se plasira u drugo polufinale pulskog turnira. Nažalost, u žaru borbe ozljedila su se dva vrlo bitna igrača Stoje, Tomislav Šimac i Niko Andrilović bez kojih je trebalo krenuti u polufinale protiv KK Split. Fizički i psihički već pomalo umorni nakon tri dana i tri teške utakmice te bez dva košarkaša ekipa Stoje krenula je u nemoguću misiju. Momčadski duh i karakter preostale ekipe trenera Branka Ferlattia bio je nepokolebljiv. Trebalo je pobijediti klub sa izuzetnom košarkaškom tradicijom.

KK Split je vodio tijekom prve četvrtine i držao sve konce u svojim rukama. U drugoj četvrtini u igru ipak ulazi sanirani Niko Andrilović i sa ozljedom zgloba daje podršku svojim kolegama. Od tada pa do kraja utakmice ekipa domaćina je sa čvrstom obranom, skokom i brzom tranzicijom okrenula utakmicu u svoju korist i pobjedom 87:66 proslavila ulazak u još jedno povijesno finale protiv Cibone koje nije imalo bitnijeg značaja osim rasporeda polufinalnih parova završnog turnira.

Dva velika rezultata dječjih pogona KK Stoja u posljednjih desetak dana vratila su gledatelje na tribine koje su bile sjajno popunjene. Mladi košarkaši Stoje i njihovi treneri su svojim napornim radom i briljantnim rezultatima obradovali sve vjerne ljubitelje košarke Pule i Istre te nas podsjetili na dane kada se na ovim prostorima igrala neka bolja i ljepša košarka. Pred mladim Stojanima najbolje vrijeme tek dolazi.

Ekipa KK Stoja: Pavao Turić, Nikola Rojnić, Tomislav Šimac, Dino Blažević, Niko Andrilović, Saša Brkić, Matija Stojšić, Diego Sošić, Luka Damjanac, Frane Pekica, Fran Mohorović-Stojić, Martin Banko, Jan Pavlović, Matija Jakara, Florijan Rotar, Juraj Unukić i Matej Kikić

Trener: Branko Ferlatti

Pomoćni trener: Damir Pavletić