Proteklog vikenda u sportskoj dvorani O.Š. Stoja održao se poluzavršni turnir Prvenstva Hrvatske za Dječake U-13. Na turniru je nastupilo 8 ekipa od kojih su dvije najbolje izborile plasman na završni turnir koji će se održati 25. i 26. svibnja 2019.

Finalisti Cedevita i Stoja izborili su direktni plasman na završni turnir došavši do finala bez ijednog poraza. Dok je za Cedevitu to samo jedan u nizu sjajnih rezultata i odlazaka na završnice prvenstava Hrvatske, mladim košarkašima Stoje je ovo najveći uspjeh dosadašnje karijere, a ujedno i najbolji uspjeh koji je košarkaški klub Stoja kroz svoju povijest ostvarila.

Dječaci Stoje su u grupi savladali ekipe Slavonskog Broda, Alkara iz Sinja, Dubrave iz Zagreba te u polufinalu tradicionalno jakog Splita. U uzavreloj atmosferi kakvu bi voljeli imati i prvoligaške seniorske ekipe Stoja je pobjedila Split sa 71:70 iako je vodila tijekom cijelog susreta i imala 18 koševa prednosti. Malo opuštanje i pad koncentracije kod domaćih košarkaša dječaci iz Splita su iz minute u minutu koristili pa se tako pobjednik odlučivao doslovce u zadnjim sekundama utakmice. Uz splitsku bila je teška i sinjska utakmica gdje se je vodila centarska bitka ispod koševa koju su domaći centri Ivančić i Mardešić najviše iznijeli na svojim plećima. 

Moramo napomenuti da je uspjeh tim veći jer je ekipa sa Stoje bila gotovo cijeli turnir desetkovana neigranjem njihovog glavnog nositelja igre Vita Mlatca. Dječaci trenera Damira Pavletića iskazali su momčadski duh kada je bilo najpotrebnije i ostvarili povijesni uspjeh pulske i istarske košarke.

KK Stoja: Vito Mlatac, Roko Cetina, Pino Cukerić, Petar Ivančić, Noel Mardešić, Sven Lenđel, Dario Puniš, Jan Babin, Dino Tanović, Lukas Joldić, Gil Mrazovac, Pavao Miošić, Bartol Čatić, Gabrijel Bošnjak, Filip Jurman, Jakov Unukić i Noel Breščić

Trener: Damir Pavletić, pomoćni trener: Željko Despić