U Italiji je prtekle nedjelje održan 24. međunarodni kup Alpe Adria na kojem su nastupili judaši Istarskog borca u uzrasnoj kategoriji U21.

Goran Branković u težinskoj kategoriji do 55 kg nakon dva poraza ispada iz daljnjeg natjecanja te nažalost ostaje bez plasmana. U kategoriji do 60 kg Robert Klačar je u prvoj borbi vodio poenom wazari, ali nakon isteka regularnog vremena talijanski predstavnik Vallerian plasira bacanje što suci priznaju i pobjedu dodijeljuju domaćem natjecatelju. Klačar se dalje kroz repasaž probija sa tri uzastopne pobjede do samog finala repasaža ali i tamo dvojbenom odlukom sudaca gubi borbu te ostaje na sedmom mjestu.

Damian Sokolović je nastupio u kategoriji do 81 kilogram. I on je kao i Klačar oštećen u svojoj prvoj borbi koja je otišla u „golden score“ te nakon što glavni sudac zaustavlja borbu domaći predstavnik plasira bacanje za koje ostala dva suca presude da se prizna i na taj način direktnu pobjedu pripišu talijanskom natjecatelju koji je u konačnici bio na najvišem postolju u toj kategoriji. Sokolović ulazi u repasaž te sa tri pobjede ipak stiže do medalje brončanog sjaja.

(iPress)