Turnir za rekreativce i veterane u odbojci 11. UMAG OPEN 2019., u muškoj i ženskoj konkurenciji, održan protekle subote u Umagu, u kojem su pobjedu odnijele obje domaće, umaške ekipe, NENA DJ u muškoj konkurenciji i ekipa KUĆANICA ženskoj konkurenciji.

I ove godine se potvrdilo da ekipa iz regije vole dolaziti na ovaj turnir i to su pokazale veličanstvenim odazivom. Broj bi bio još i veći da nije bilo gripe koja nažalost je spriječilo određen broj ekipa de sudjeluju.

Na turniru je nastupilo 42 ekipe iz 3 zemalja Italije, Slovenije, i Hrvatske. Najviše ekipa nam je došlo iz Slovenije 21, (11 muških i 10 ženskih), iz Hrvatske 18 (7 muških i 11 ženskih) i Italije 3 ekipe (2 muške i 1 ženska). Igralo se u 2 dvorane na 6 terena. Razigravanje je išlo po skupinama od 5 i 4 kipe gdje se igralo svatko sa svakima a u četvrtfinale su išle 5 prvoplasiranih i 3 najbolje drugoplasirane ekipe po skupinama, kod muških i kod žena. U četvrtfinalu polufinale imali smo vrlo uzbudljive mečeve, gdje se u većini susreta borba vodila poenom za poenom kao i u polufinalnim mečevima gdje su neki i završili sa razlikom. A onda su uslijedila finala, kakva ni sam organizator nije mogao sanjati. Oba finalna meča kod muških i kod ženskih, otišla su u odlučujući 3 set.

Kod muških u finalu su igrali domaći dečki, ekipa NENA DJ (UMAG) protiv ekipe LUDUS-a iz Ljubljane (SLO). A obje ekipe su u svojim redovima imali i nekadašnje reprezentativce, pa tako su u sastavu NENA DJ igrali Ivica Radočaj (bivši kapetan Hrvatske reprezentacije), Abdel Zolota (bivši BiH reprezentativac) dok u redovima LUDUS-a su igrali Tomi Šmuc (bivši Slovenski reprezentativac i trener ACH Volley-a) te Jernej Potočnik.
U uzbudljivom meču koji je otišao u odlučujući 3 set, pobjedu je odnio domaćin rezultatom 2:1 (25:22, 21:25, 15:6).

Kod žena, finale su odigrale domaće odbojkašice (nekadašnje igračice OK Umaga) ekipa KUĆANICA i prošlogodišnje pobjednice turnira (10 UMAG OPEN 2018) ekipa MAREA iz Rovinja. I ovdje utakmica se odlučivala u 3 setu, u kojem se borba vodila za svaki poena. Na kraju su domaće odbojkašice kod odlučujućih poena imale malo više koncentracije iako se vidjelo da su obje ekipe na izmaku snaga, te odnijele pobjedu 2:1 u setovima (15:25, 25:21, 15:13).

(iPress)