Međunarodni turnir Zagreb Open 2019., održan protekle subote, 19. siječnja, u konkurenciji među 64 ekipe, Istarski borac nastupio je s osam natjecatelja u uzrastu mlađih kadeta i dječaka.

U uzrastu mlađih kadeta Luka Kotiga plasirao se na peto mjesto u težinskoj kategoriji do 55 kg. Natjecanje je otvorio dominantnim pobjedama u tri eliminacijske borbe. U polufinalnoj borbi, Luka je Alexandru Petrescu, rumunjskom predstavniku, ostavio dovoljno prostora za tehniku gušenja i propustio priliku da se plasira u finale. U borbi za broncu s predstavnikom JK Olimpije , Luka nije uspio nametnuti svoj ritam te je poražen sredinom borbe ručnim bacanjem. U težinskoj kategoriji do 60 kg David Sokolović upisao je dvije pobjede i dva poraza te zauzeo 7. mjesto.

U uzrastu dječaka, Istarski borac imao je tri predstavnika u težinskoj kategoriji do 50 kilograma. Paolo Krajcar jedini se popeo na pobjedničko postolje s osvojenim trećim mjestom. Nakon poraza u prvom kolu od Edipa Jagodića, predstavnika Ippon Labina, Paolo se s tri brze pobjede kroz repasaž plasirao na treće mjesto. Dino Šarić je s dvije pobjede i dva poraza zauzeo peto mjesto, a Deni Delbianco s jednom pobjedom i dva poraza 7. mjesto. Nikola Milovanović u težinskoj kategoriji do 46 kilograma osvojio je 5. mjesto s jednom pobjedom i dva poraza. Anton Skoko ostao je bez plasmana u težinskoj kategoriji do 38 kilograma ostvarivši jednu pobjedu i dva poraza. Drugu brončanu medalju osvojio je Antonio Boban u težinskoj kategoriji do 34 kilograma. Nastup u ovoj težinskoj kategoriji odvio se po sistemu svatko sa svakim. Antonio je upisao dvije pobjede i dva poraza.