Sinoć je u dvorani Žatika prva ekipa odigrala posljednji ovogodišnji susret Premijer lige protiv ekipe iz Varaždina i u zadnjoj sekundi primili gol za slavlje gostiju.

Rukometaši Dinka Đankovića nisu ušli u utakmicu kako se očekivalo, obrana je popuštala, a u napadu je nedostajala realizacija. Sigurno nije pomogla ni ozljeda Vedrana Mataije koji je izašao iz igre u 15. minuti i više se nije vraćao. Vodio je tada Poreč 3 razlike, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 13:11 za Poreč. Nanjušili su varaždinski rukometaši da Porečani nisu u najboljem izdanju i stiskali, te okrenuli rezultat na +4 u svoju korist. Stisli su i porečki rukometaši i okrenuli opet rezultat u svoju korist na +2 ali do kraja Varaždinci izjednačuju. Poreč ne iskorištava zadnji napad u kojem im je oduzeta lopta zvog pasivne igre, što koristi ekipa iz Varaždina i zove time out 6 sekundi prije kraja, nakon kojega uspijevaju sa zvukom sirene zabiti pobjednički gol za pobjedu 23:24.

U domaćim redovima valja istaknuti Filipa Perića sa 8 pogodaka i Tima Thossa koji je za 7 postignutih golova potrošio samo jednu loptu više.

RK POREČ - GRK VARAŽDIN 1930 23:24(13:11)

RK POREČ : Popović (2), Muranović, Sakić 1 Mataija, Thoss 7, Štifanić, Pribetić, Perić 3+5, Ševo, Petrov 1, Filipović 4, Mišić, Rađaković 2, Ventin, Karić (6), Domić

GRK VARAŽDIN 1930: Baranašić (4), Špruk 4, Novak 5, Vojnović 1, Divjak, Vodaček 2, Puček, Črnila (3+1), Budinski, Artić, Kranjec, Vresk, Taći, Vujović 3, Tojko 4+5, Kaštelan.