Jučer se u umaškoj školskoj dvorani odigrala utakmica 4. kola 2 HOL zapad, između ekipa MOK 'Umag'-CPM 'Umago' i  OK 'Mlaka' iz Rijeke. Momci trenera Dragana Salapure, imali priliku potvrditi da je poraz prošlog vikenda od ekipe OK Rovinj II bio izolirani slučaj. U goste Umažanima došli su dečki iz OK Mlaka iz Rijeke, a u prethodnim godinama su utakmice upravo između ova dva suparnika odlučivale o prvaku.

Utakmica je bila je jednosmjerna, odnsono domaćini su dominirali od prve minute, i nijednog trenutka rezultat i pobjeda nisu bili upitni. Može se reći da su Umažani to obavili rutinski, što je i vidljivo iz rezultata. Trener je dao priliku svima igračima.

Dečki OK Mlake iz Rijeke su došli oslabljeni bez trojce prvotimaca, dok je MOK Umag bio skoro u kompletnom sastavu, nedostajao je samo Miren Mulvaj-Kopani koji je bio odsutan zbog poslovnih obaveza.

Naši dečki su tako na najbolji mogući način zatvorili prvi dio prvenstva, pošto iduće kolo su slobodni, s obzirom na neparan broj ekipa u ligi. 

MOK Umag : OK Mlaka Rijeka 3:0 (25:11,25:20,25:15) 

Za Umg su igrali: Luka Burić (C), Ivica Radočaj, Abdel Zolota, Karlo Burić, Leo Savić, Antonio Degrassi, Danije Kremer, Alex Ćetojević, Thomas Tarandek, Filip Paljuh. Trener, Dragan Salapura.