U Istarskom narodnom kazalištu u sklopu Backstage Live Pula u utorak, 29. listopada, svoj jazz koncert održat će Mingus Big Band. iPress.hr portal dijeli 4 ulaznice za koncert.

Gramyjem nagrađeni Mingus Big Band koji će 29. listopada nastupiti u Istarskom narodnom kazalištu na Backstage Jazz Live festivalu, bio je proglašen najboljim jazz orkestrom.

Radi se o nekonvencionalnom big bandu koji nije poput ostalih tradicijonalnih bandova več je jedan od najboljih na jazz sceni, prvorazredna atrakcija i jedan od najkreativnijih jazz orkestara današnjeg jazza.

Njegovo je djelovanje zasnovano na puno više slobode i spontanosti, a to je moguće zahvaljujuči vrhunskim glazbenicima koji su članovi orkestra ali i glazbi Charlsa Mingusa jednog od najboljih glazbenika u povijesti jazza. Naime, Mingus je ostavio ogromno nalijeđe skladbi. Napisao je više od 300 djela koja nadahnjuju glazbenike na svirku u kojoj su zastupljeni svi elementi koji njegovu glazbu čine izvrsnom: spoj free jazza s elementima jazz tradicije (swing, blues, dixieland, gospel, latino, afro) promjenama tempa te unikatnim pristupom prižaju nemjerljiv glazbeni užitak.

Svi koncerti Backstage live Pula 2019. počinju u 20 sati, a ulaznice za 3. Backstage Live Pula potražite na prodajnim mjestima Eventima i eventim.hr te na blagajni Istarskog narodnog kazališta, Laginjina 5, Pula.

Backstage Consulting i iPress darovat će četvero čitatelja s po jednom ulaznicom za jazz koncert Mingus Big Banda.

Dovoljno je vaše ime i prezime, te adresu poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do petka 25. listopada do 12 sati, uz naznaku "ulaznice - Mingus Big Band". Nedugo potom objavit ćemo imena sretnih dobitnika, koji će svoje ulaznice moći preuzeti na dan koncerta na blagajni INK-a.

(iPress)