Splitska policija izvijestila je kako su jutros u 6.45 sati u mjenjačnici u Solinu u ulici dr. Franje Tuđmana dvije nepoznate osobe počinile razbojništvo nad muškarcem kojeg su tjelesno napale i otuđile za sada neutvrđeni iznos novca, piše Slobodna Dalmacija, koja donosi i video snimku događaja.

Vlasnik mjenjačnice M.Š., koji kat poviše ureda mjenjačnice ima stan, napadnut je očito u hodniku zgrade dok se spuštao prema svom poslovnom prostoru.

Slobodna Dalmacija došla je u posjed snimke s nadzorne kamere koja pokazuje dvojicu napadača, jedan obučen u crno od glave do pete s crnom motociklističkom kacigom na glavi i drugi koji je u crnoj kratkoj majici i kratkim plavim hlačama s bijelom motociklističkom kacigom pokušavao namjestiti skuter srebrne boje na nožice.

U jednom trenutku pljačkaš u crnom očito vidi M.Š.-a kako se spušta niz hodnik i ulazi u zgradu. Tad kraj vozača koji pokušava namjestiti skuter prolazi jedna gospođa koja ga gleda, a koju sekundu poslije njegov sudrug u crnom istrčava iz zgrade s torbom u rukama i skače na skuter kojeg vozač s mukom pokreće.

Odmah potom za njima iz zgrade je izjurila supruga oštećenog, zatim on sam, njegov sin te naposljetku i njihov pas, no ne uspijevaju zaustaviti razbojnike koji su odjurili.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, piše piše Slobodna Dalmacija.