Nakon brojnih gostovanja na festivalima, predstava "Bitka na Neretvi" Bacača Sjenki gostovat će 24. 1. 2019. u kazališnoj dvorani Umag s početkom u 19 sati.

'Bitka na Neretvi' je razgovor dvoje umjetnika koji nastoje pomiriti svoje ukrštene, zapletene, ali i često suprotstavljene sudbine; ona je presjek povijesnih i osobnih realiteta i fikcija koje nadilaze općeprihvaćene okvire sadašnjosti. Što je moglo biti da je bilo drugačije? - pitanje je koje Boris Bakal kao redatelj postavlja svojoj publici, znajući da ispravnog/točnog odgovora nema.

Nadpovijesna i metadramska 'Bitka na Neretvi' odvija se kao naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi koji promišljaju pojmove i ponude sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna umjetnička platforma iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Jedna od temeljnih misli vodilja Bacača Sjenki jest kontinuirano propitivanje identiteta pojedinca, ali i uklapanja pojedinaca u kolektivni kontekst. 

(iPress)